رگوله سطح سه: نگاهی عمیق به نهادهای نظارتی و چالش‌های آن

رگوله سطح ۳ به مجموعه‌ای از قوانین و مقرراتی می‌گویند که وظیفه آنها نظارت کردن بر فعالیت سایر نهادهای مالی است. معمولاً این قبیل نهادها از نظر اندازه و یا گستردگی فعالیتشان درصد پایین‌تری نسبت به رگوله‌هایی قرار دارند که سطح رگولاتور آنها بالاتر است. با این حال، رگوله سطح ۳ به عنوان یک رگوله معتبر و با امنیت بالا شناخته می‌شود و توانسته اعتماد بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب کند.

ویژگی رگوله سطح ۳توضیحات
حجم فعالیتکمتر از رگوله‌های سطح بالاتر
پیچیدگی فعالیتساده‌تر و کمتر پیچیده
خطر پایین‌تر به دلیل فعالیت‌های ساده‌تر
نظارتکمتر از رگوله‌های سطح بالاتر
هزینه‌های عملیاتیکمتر
انعطاف‌پذیریبیشتر
اعتبارکمتر از رگوله‌های سطح بالاتر
امنیتکمتر از رگوله‌های سطح بالاتر

نهادهای دارای رگوله سطح سه چه ویژگی‌هایی دارند؟

نهادهایی که تحت نظارت رگوله سطح ۳ قرار می‌گیرند، یک سری ویژگی‌هایی دارند که در زیر به چند مورد از این ویژگی‌ها اشاره کرده‌ایم.

حجم فعالیت کمتر

معمولا این نوع نهادها حجم معاملات و دارایی‌های کمتری نسبت به نهادهای بزرگتر دارند. این موضوع دلیل بر اهمیت کمتر آنها نیست، بلکه برای اجرای نظارت به سازمان‌های بزرگ‌تری نیاز نیست.

پیچیدگی کمتر

معمولا این نهادها فعالیت‌های ساده‌تر و عملکردهای کمتری دارند.

خطر کمتر

از آنجایی که این گونه نهادها فعالیت‌هایشان کمتر بوده و پیچیدگی‌های کمی دارند و ساده‌تر هستند، ریسک معاملات آنها هم پایین‌تر می‌باشد. بنابراین دارایی سرمایه‌گذاران در خطر کمتری قرار دارد.

نظارت کمتر

به خاطر این قبیل ویژگی‌هایی که برای نهادهای بالا ذکر کرده‌ایم، معمولاً این قبیل نهادها نیاز به نظارت کمتری دارند و لازم نیست که مثل نهادهای بزرگتر بر روی آنها نظارت دقیق‌تری به عمل آید.

بیشتر بخوانید  رگوله سطح ۴: بررسی عمیق

چه نهادهایی تحت رگوله سطح سه قرار می‌گیرند؟

نهادهای بسیار مختلف هستند که در زمینه مالی فعالیت دارند و تحت رگلاتوری سطح ۳ قرار گرفته‌اند. در ادامه ما به چند مورد از مهمترین این نهادها اشاره کرده‌ایم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.

  • شرکت‌های سرمایه‌گذاری کوچک آن دسته از شرکت‌هایی هستند که با سرمایه‌های کمتر در حال فعالیت و خدمات رسانی به مشتریان هستند.
  • بنگاه‌ها و مشاوران مالی به افراد مختلفی در زمینه سرمایه‌گذاری مشاوره می‌دهند که تحت نظارت این رگوله‌ها قرار می گیرند.
  • شرکت‌های پرداخت الکترونیکی که در زمینه ارائه خدمات پرداخت آنلاین فعالیت دارند، معمولاً رگلاتوری سطح ۳ را دریافت می‌کنند.

چالش‌های رگوله سطح سه

رگوله سطح ۳ با چالش‌های خاصی مواجه است که با همدیگر این چالش‌ها را بررسی می‌کنیم.

تعادل بین نظارت و هزینه

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین چالش‌هایی که رگوله سطح سوم با آن مواجه می‌شود، ایجاد تعادل بین نظارت بر نهادهای مالی و هزینه‌های مرتبط با آن است. زمانی که نظارت بر عملکرد نهادهای مالی بیشتر باشد، به طور حتم هزینه‌های نظارتی بیشتری هم خواهد داشت. بنابراین ممکن است که بر فعالیت آنها تاثیر منفی هم داشته باشد.

تغییرات سریع فناوری

حوزه‌های مالی در زمینه فناوری و تکنولوژی تغییرات سریع و مداومی دارند. نهادهای نظارتی باید عملکردها و نظارت‌های خودش را منطبق با این تغییرات انجام دهد. به همین خاطر این موضوع به عنوان یک چالش دائمی برای این واحدهای نظارتی می‌باشد.

خطرات سیستمیک

اگرچه نهادهایی که تحت نظارت رگوله‌های سطح ۳ قرار دارند، میزان ریسکشان هم کمتر است، اما در برخی موارد ممکن است که فعالیت آنها بر کل سیستم مالی تاثیر بگذارد. به همین خاطر اهمیت نظارت آنها باید چند برابر شود.

قبل از شروع فعالیت در بروکرهایی با رگوله سطح ۳، حتماً از مشاوران مالی راهنمایی‌های لازم را کسب کنید.

اهمیت رگوله سطح سه

رگوله سطح ۳ برای حفظ ثبات و سلامت سیستم‌های مالی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. با وجود یک سری چالش‌ها در این زمینه، باز هم رگوله سطح ۳ در محافظت از دارایی سرمایه گذاران و ایجاد رقابت منصفانه در بازار نهایت تلاش خود را دارد.

بیشتر بخوانید  رگوله GARFIN

شما باید توجه داشته باشید که رگوله سطح ۳ تنها به عنوان بخشی از سیستم مالی نیست و برای آنکه این سیستم را بتوانید بهتر درک کنید، باید به سایر سطوح رگوله هم توجه داشته باشید.

مزایا

  • هزینه های معاملاتی کمتر از رگوله سطح دوم
  • انعطاف پذیری بیشتر

معایب

  • سطح حفاظتی کمتر از رگوله های سطح یک و دو
  • اعتبار کمتر از رگوله های سطح یک و دو
  • ریسک بیشتر

نتیجه گیری

رگوله سطح ۳ برای آن دسته از نهادهای مالی طراحی شده است که گستردگی کمتری داشته و فعالیت‌هایشان ساده‌تر است.  رگوله سطح سه  به عنوان نهاد نظارتی معتبری است که عملکرد واحدهای مالی را تحت نظارت خود قرار می‌دهد. مهم‌ترین نقش رگوله سطح ۳ حفظ کردن ثبات و سلامت در سیستم مالی تحت نظارت آن می‌باشد.

سوالات متداول

رگوله سطح ۳ چیست؟

سطحی از نظارت بر بروکرها با مقررات کمتر سختگیرانه.

کدام کشورها معمولاً رگوله سطح ۳ ارائه می‌دهند؟

کشورهای جزیره‌ای و مناطقی با مقررات مالی کمتر سختگیرانه.

قبل از انتخاب بروکر با رگوله سطح ۳ به چه نکاتی باید توجه کرد؟

سابقه بروکر، نظرات کاربران، امنیت پلتفرم.

محمد کمالی
محمد کمالی

با بیش از 5 سال تجربه در ترید و نویسندگی در حوزه بازارهای مالی، محمد کمالی به عنوان نویسنده‌ای معتبر در سایت رگولیشن لیست دات کام فعالیت می‌ کند. او با دانش تخصصی و تحلیل‌ های دقیق خود، مقالاتی ارائه می‌دهد که به سرمایه‌ گذاران در درک بهتر بازارها و اتخاذ تصمیمات آگاهانه کمک می‌ کند. تعهد محمد به ارائه محتوای قابل اعتماد و با کیفیت، اعتبار و تخصص او را در جامعه مالی برجسته ساخته است.

مقاله‌ها: 43

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *