رگوله سطح یک نوعی مجوز و یا نظارتی است که توسط معتبرترین و سختگیرانهترین نهادهای نظارتی دنیا صادر میشود. این نهادها برای فعالیت بروکرها و سایر موسسات مالی یک سری قوانین و استانداردهایی تعیین میکنند که بسیار دقیق و حساس است.
هدف آنها از وضع کردن چنین مقررات و قوانینی، حفاظت کردن از حقوق سرمایهگذاران است. این قوانین به شفافیت و سلامت بازار کمک کرده و میتواند اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند.
ویژگی رگوله سطح یک | توضیحات |
---|---|
تعریف | مجوزی از معتبرترین نهادهای نظارتی برای فعالیت بروکرها |
هدف | حفاظت از حقوق سرمایهگذاران |
اهمیت | امنیت سرمایه، شفافیت، اعتماد، حفاظت قانونی |
نهادهای صادرکننده | FCA، ASIC، SEC، CySEC |
مزایا برای سرمایهگذار | امنیت بیشتر، دسترسی به ابزارهای بیشتر، پشتیبانی قویتر، رقابت بیشتر بین بروکرها |
هرچه سطح یک رگوله بالاتر باشد، یعنی نظارت آن دقیق تر بوده و استانداردهای بالاتری دارد.
چرا رگوله سطح یک مهم است؟
همیشه رگوله سطح ۱ از اعتبار و اهمیت زیادی برخوردار ست و اگر میخواهید دلیل آن را بدانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
امنیت سرمایه
آن دسته از بروکرهایی که رگوله سطح یک دارند، موظف هستند یک سری قوانین سختگیرانهای را رعایت کنند. این قوانین میتواند از سوء استفاده کردن از سرمایه مشتریان جلوگیری کند.
شفافیت
بروکرهایی که رگوله سطح یک دارند موظف هستند در ارتباط با فعالیتهای خودشان یک سری اطلاعات دقیق و شفافی ارائه دهند. در نتیجه آنها به طور منظم به وسیله نهادهای نظارتی همیشه مورد بازرسی قرار خواهند گرفت.
اعتماد
رگوله سطح ۱ به عنوان یک امتیاز محسوب میشود و هر بروکری که رگوله سطح یک دریافت کند، به عنوان یک بروکر معتبر برای سرمایهگذاران میباشد. بروکرها به سرمایهگذاران این اطمینان را میدهد که آنها با یک موسسه بسیار قابل اعتماد در حال همکاری هستند.
حفاظت قانونی
وقتی کاربر هرگونه مشکل و یا اختلافی با بروکر پیدا کند، سرمایهگذاران میتوانند آن مشکل را به وسیله قوانین و مقرراتی که به رگوله مربوط میشود، حقوق خودشان را پیگیری کنند.
مهمترین نهادهای صادرکننده رگوله سطح یک
تعداد زیادی از نهادهای نظارتی در دنیا به عنوان دارنده رگوله سطح یک فعالیت دارند. هر کدام از این نهادها مسئول نظارت و بررسی برخی از بازارهای مالی هستند. اما در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره کردهایم که تاثیرگذاری بیشتری در بروکرها و بازارهای مالی داشتهاند.
- FCA (Financial Conduct Authority): نهاد نظارتی خدمات مالی بریتانیا
- ASIC (Australian Securities and Investments Commission): کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا
- SEC (Securities and Exchange Commission): کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا
- CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission): کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس
مزایای انتخاب بروکر با رگوله سطح یک
بروکرهایی که رگوله سطح یک دارند، همیشه میزان کلاهبرداری و سو استفاده در آنها بسیار کمتر است و افراد با اطمینان بیشتری میتوانند در این بروکرها فعالیت کنند.
نهادهایی که دارنده رگوله سطح یک هستند، همیشه به طیف گستردهای از ابزارهای مالی دسترسی دارند و سرمایهگذاری در این بروکرها راحتتر بوده و امکانات بیشتری به همراه دارد.
بروکرهایی که رگوله سطح یک دارند، همیشه برای کاربران خود پشتیبانی قویتری ارائه میدهند و پشتیبانی آنها غالباً چندین زبانه است.
این نهادها توانستهاند زمینهای مهیا کنند که بروکرهای دارنده رگوله سطح یک بتوانند با همدیگر رقابت داشته باشند. در نتیجه این رقابت، بروکرها سعی میکنند خدماتی با کیفیت بالا و با قیمتهای مناسبتر ارائه بدهند که این موضوع کاملاً به نفع کاربران است.
نکات مهم
- وجود رگوله سطح یک به معنای این نیست که این نهاد کاملا بی نقص عمل می کند. در واقع مواقعی پیش آمده که نهادهای دارنده رگولاتوری سطح یک هم دچار مشکل می شوند.
- هر نهادی که رگوله سطح یک داشته باشد، قطعا برای شما سود ده نیست و باید جوانب دیگر را هم بررسی کنید.
نتیجه گیری
داشتن رگوله برای هر نهاد مالی اهمیت دارد و اگر رگولهای که دریافت کرده اید از نوع رگوله سطح یک باشد، امتیاز و اعتبار آن بالاتر خواهد بود. همیشه برای انتخاب یک بروکر به رگولهها اکتفا نکنید، یعنی اگر یک بروکری رگوله سطح یک داشت، قطعاً برای فعالیت شما نمیتواند بروکر مناسبی باشد.
شما باید امکانات دیگر بروکر مثل هزینههای معاملاتی، ابزارهایی که در اختیارتان برای معامله قرار میدهند و نوع پلتفرمهای معاملاتی را هم در نظر بگیرید.
سوالات متداول
رگوله سطح یک چیست؟
مجوزی است که توسط معتبرترین نهادهای نظارتی صادر میشود.
هدف از رگوله سطح یک چیست؟
حفاظت از حقوق سرمایهگذاران.
چرا رگوله سطح یک مهم است؟
امنیت سرمایه، شفافیت، اعتماد و حفاظت قانونی را فراهم میکند.
مهمترین نهادهای صادرکننده رگوله سطح یک کدامند؟
FCA، ASIC، SEC و CySEC.