رگوله سطح دو

وقتی بخواهید وارد تجارت در بازارهای مالی شوید، حتماً به مبحث رگوله اهمیت زیادی بدهید. رگوله ها چهارچوبی هستند که مبنای قانونی داشته و فعالیت بازارهای مالی و نهادهای مالی را تحت کنترل خودشان در می‌آورند.

رگوله‌ها همیشه می‌توانند از سرمایه و دارایی سرمایه‌گذاران محافظت کنند. رگوله‌ها بر مبنای عملکردی که دارند، در سطح‌بندی‌های مختلفی هستند که یک نمونه از آن، رگوله‌ها سطح ۲ است. در این مقاله قصد داریم رگوله سطح دو را به شما به طور کامل معرفی کنیم. در این معرفی به ویژگی‌ها و مزایای رگوله سطح ۲ به طور کامل اشاره خواهیم کرد.

ویژگی رگوله سطح دوتوضیحات
سطح سخت‌گیریقوانین کمتر سخت‌گیرانه نسبت به رگوله سطح یک
اعتبار بین‌المللیاعتبار خوبی دارد اما به اندازه سطح یک نیست
هزینه نظارتیهزینه نظارت برای بروکر کمتر است
امنیت سرمایهاز سرمایه سرمایه‌گذاران محافظت می‌کند اما به اندازه سطح یک تضمین شده نیست
انعطاف‌پذیریقوانین انعطاف‌پذیرتر و ساده‌تر
نظارتنظارت دوره‌ای بر فعالیت‌های بروکرها
محیط رقابتیایجاد محیط رقابتی منصفانه و شفاف

رگوله سطح دو چیست؟

رگوله سطح ۲ مجموعه‌ای از قوانین و مقرراتی است که وظیفه آن نظارت بر عملکرد سایر موسسات و نهادهای مالی است‌. رگوله سطح ۲ نسبت به رگوله سطح یک سخت‌گیری کمتری دارد، اما از اعتبار خوبی هم برخوردار است.

رگوله سطح ۲ برای نظارت دقیق‌تر و بهتر به بازارهای مالی و حفاظت از سرمایه مشتریان یک سری قوانین سختگیرانه لحاظ کرده است. در نتیجه  این قوانین باعث حفظ یکپارچگی بازارهای مالی گردیده و عدالت را در آنجا گسترش داده است.

چرا رگوله سطح دو اهمیت دارد؟

رگوله سطح ۲ از امتیاز و اعتبار بالایی برخوردار است، به همین خاطر در بازارهای مالی اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادامه می‌خواهیم به چند مورد از مواردی که باعث اهمیت یافتن رگوله سطح ۲ می‌شود اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید  رگوله BCU

حفاظت از سرمایه‌گذاران

رگوله سطح ۲ برای فعالیت موسسات مالی یک سری استانداردهای خاصی تعیین کرده است. بر همین اساس، سرمایه‌گذاران می‌توانند با اطمینان بیشتری در نهادهایی که تحت نظارت این رگوله ها هستند، سرمایه‌گذاری کنند. احتمال کلاهبرداری و ریسک‌های معاملاتی در آنها به شدت کمتر می‌شود.

افزایش اعتماد

وقتی یک نهاد یا شرکت مالی مجوزی از رگوله سطح ۲ دریافت کند، مشتریان نسبت به آن اعتماد بیشتری خواهند داشت. این موسسات عملکردهای شفافی دارند و می‌توانند اطلاعات مربوط به معاملات را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند.

تثبیت بازار

رگوله سطح ۲ توانسته در بازارهای مالی یک محیط رقابتی فراهم کند. محیط رقابتی که فراهم کرده کاملاً منصفانه و شفاف است، در نتیجه معامله‌گران در یک فضای رقابتی امن و سالم می‌توانند بازارهای مالی خودشان را بیشتر توسعه دهند.

ویژگی های رگوله سطح دو

  • نسبت به رگوله اول، سختگیری کمتری در قوانین دارد.
  • هزینه نظارتی کمتری نسبت به رگوله های سطح اول دریافت می کند.
  • اعتبار بین المللی بالایی دارد.
  • دارایی سرمایه گذاران در امنیت بیشتری است.

شرایط و قوانین رگوله سطح ۲،با رگوله های سطح دیگر متفاوت است.

نهادهایی که رگوله سطح دو را ارائه می‌دهند

یک سری نهادهایی هستند که رگوله سطح ۲ را دریافت می‌کنند. برخی از این نهادها جز نهادهای دولتی به حساب می‌آیند، اما برخی دیگر جز نهادهای خصوصی محسوب می‌شوند. در ادامه به این نوع نهادها بیشتر اشاره کرده‌ایم.

نهادهای نظارتی ملی

بسیاری از کشورها برای خودشان نهاد نظارتی ملی دارند. وظیفه این نهادها نظارت بر عملکرد موسسات مالی است که در این کشورها مستقر شده‌اند. معمولا این نهادها قوانین و مقررات مربوط به خودشان را دارند که به طور خاص و منحصر به خود هر کشور است.

بیشتر بخوانید  رگوله SUGEVAL

نهادهای نظارتی منطقه‌ای

برخی از مناطق جغرافیایی، نهادهای نظارتی منطقه‌ای دارند. این نهادهای نظارتی بر عملکرد موسسات مالی که در آن منطقه مستقر شده‌اند، نظارت می‌کنند.

سازمان‌های بین‌المللی

نوع دیگری از نهادهای نظارتی در سطح بین المللی هستند. این نهادها بر فعالیت بازارهای مالی در سطح بین‌المللی نظارت کرده و استانداردهای آنها را تعیین می‌کنند.

ویژگی‌های رگوله سطح دو

  • رگوله سطح ۲ معمولاً نسبت به رگوله سطح ۱ قوانین سختگیرانه کمتری دارد. در واقع قوانین آن نسبت به رگوله سطح یک ساده‌تر و انعطاف پذیرتر است.
  • رگوله سطح ۲ مثل رگوله سطح ۱ وظیفه دارد که از سرمایه کاربران محافظت کند و یک بازار مالی منصفانه ایجاد نماید.
  • رگوله سطح ۲ به صورت دوره‌ای به فعالیت موسسات و نهادهای مالی مختلف نظارت می‌کند تا مطمئن شود که این نهادها فعالیت‌هایی مطابق با قوانین رگوله سطح ۲ دارند.

نتیجه‌گیری

رگوله سطح ۲ برای به وجود آوردن یک محیط مالی امن و پایدار نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. این رگوله هم مثل رگوله سطح یک قوانین سختگیرانه‌ای دارد، اما نسبت به آن کمی سخت‌گیری قوانین کمتر است.

این رگوله برای حفاظت از دارایی سرمایه‌گذاران استانداردهای مشخصی تعیین می‌کند. هنگامی که سرمایه گذاران می‌خواهند یک نوع واحد مالی برای اجرای معاملات خود انتخاب کنند، حتماً به نوع رگوله‌ای که دارند باید توجه داشته باشند. نوع رگوله در واقع بیان کننده میزان اعتبار و اطمینان آن نهاد مالی است.

سوالات متداول

محمد کمالی
محمد کمالی

با بیش از 5 سال تجربه در ترید و نویسندگی در حوزه بازارهای مالی، محمد کمالی به عنوان نویسنده‌ای معتبر در سایت رگولیشن لیست دات کام فعالیت می‌ کند. او با دانش تخصصی و تحلیل‌ های دقیق خود، مقالاتی ارائه می‌دهد که به سرمایه‌ گذاران در درک بهتر بازارها و اتخاذ تصمیمات آگاهانه کمک می‌ کند. تعهد محمد به ارائه محتوای قابل اعتماد و با کیفیت، اعتبار و تخصص او را در جامعه مالی برجسته ساخته است.

مقاله‌ها: 43

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *